24 הטעויות שמתגרשות מגבר מצליח עושות                             

גירושים הם תהליך מורכב, במיוחד כשאת מתגרשת מגבר מצליח וחזק כגון: מנהל בכיר, עצמאי, בעל עסק, איש הייטק, בעל מקצוע חופשי, יזם ודומיהם. יתכן שטעויות אלו נראות בעיניך קטנות, אך ביכולתן שעלייך להימנע מהן, עם הסבר מדוע כל אחת מהן קריטית עבורך:

כל הפניות תשמרנה בסודיות מלאה!

טעויות פיננסיות ומשפטיות

  1. היעדר הבנה מעמיקה של הנכסים המשותפים:  את עלולה לסמוך בעיניים עצומות על בעלך ועל מה שהוא מספר לך, ולא להכיר את מלוא היקף הנכסים, החשבונות וההשקעות שלו. חשבי בהיגיון – אם הוא רוצה להתגרש ממך הוא כבר לא בן זוג שלך, ומשכך עלייך להטיל ספק בכנות אמירותיו וכוונותיו…
    • למה זו טעות? אם אינך יודעת מהו שווי הרכוש המשותף הכולל, איך תוכלי לדרוש את חלקך בגירושין? גברים עשירים מנהלים לעיתים רשת מורכבת של חברות, נאמנויות והשקעות, ואת צריכה גישה למידע זה, כדי לוודא שאת מקבלת את כל המגיע לך.
  2. ויתור על ייצוג משפטי הולם בגירושין : ניסיון שלך לחסוך בעלויות, על ידי ויתור על עורך דין מומחה לגירושין של מנהלים, בעלי הון, יזמים, עצמאיים ובעלי מקצועות חופשיים, או בחירה בעורך דין שאין לו ידע ספציפי וניסיון מספק בתיקי גירושים מורכבים.
    • למה זו טעות? עורכי דין מומחים בתחום הגירושים של מצליחנים יודעים לאתר נכסים וכספים מוסתרים, להעריך שווי מורכב (כמו מוניטין של עסק) ולנהל מו"מ קשוח. ללא ייצוג משפטי כזה, את בנחיתות משמעותית מול בן זוגך, שבשל עושרו יכול להרשות לעצמו את הייצוג הטוב ביותר, והוא מנוסה במאבקים עסקיים.
  3. הסכמה להסכם ממון פוגעני ללא הבנת עומק שלו: חתימה על הסכם ממון (טרום נישואין או תוך כדי נישואין) או הסכם גירושין מותנה, מבלי להבין את מלוא המשמעויות וההשלכות ארוכות הטווח שלו.
    • למה זו טעות? הסכם ממון הוא מסמך משפטי מחייב שיכול לקבוע מראש את חלוקת הרכוש ביניכם בשעת הגירושין. אם חתמת על הסכם כזה מבלי להבין את סעיפיו והשלכותיו, את עלולה למצוא את עצמך עם פחות ממה שמגיע לך על פי הדין, או עם תנאים שאינם מיטיבים עמך בעתיד, כך גם עם הסכם גירושין מפלה.
  4. אי-חשיפת נכסים מוסתרים: גברים עשירים ומצליחים נוטים להסתיר נכסים, כספים או זכויות ו/או להבריח אותם. אם לא תבצעי בדיקה כלכלית מקיפה של הרכוש המשותף, את עלולה לאבד זכויות מהותיות. תאמי נושא זה עם עורך הדין לגירושין שלך.
    • למה זו טעות? בן זוגך יכול להעביר נכסים על שם אחרים, להשקיע כספים משותפים בחו"ל, או להציג תמונה חלקית של עושרו. אם לא תדרשי חקירה מקיפה באמצעות מומחים (כמו מומחה להערכת עסקים או עורך דין בקיא בתחום), לא תוכלי לדרוש את חלקך בנכסים אלה.
  5. הוצאות פזיזות לפני הגירושים:בזבוז כספים, נטילת הלוואות או מכירת נכסים משותפים לפני חלוקה מסודרת, תוך ניסיון להונות את בעלך.
    • למה זו טעות? בית המשפט יכול לראות בפעולות אלה התנהלות בחוסר תום לב, מה שיפגע באמינותך ובמעמדך המשפטי בהליכי הגירושין. ייתכן שתחויבי להחזיר כספים או שחלקך ברכוש המשותף יקטן. 
  6. התפשרות מהירה מדי: הרצון לסיים את הליך הגירושין במהירות עלול להוביל אותך לוויתורים גדולים ולפשרות על כספים ונכסים שמגיעים לך.
    • למה זו טעות? גירושים, במיוחד מורכבים, לוקחים זמן. לחץ לסיום מהיר יכול לנבוע מעייפות או מצוקה רגשית, אך הוא משחק לידי בעלך, שיכול לנצל זאת כדי להשיג ממך תנאים טובים יותר עבורו. סבלנות היא מפתח להצלחה בהשגת מטרות הגירושין שלך.
  7. זלזול בערך נכסי הקריירה וכושר ההשתכרות של בעלך: במקרים מסוימים, ובמיוחד כאשר בן זוגך הוא איש עסקים או איש ציבור, למוניטין שלו ולנכסים ווירטואליים אחרים שלו יש ערך כלכלי עצום, שניתן לתבוע במסגרת חלוקת הרכוש.
    • למה זו טעות? מוניטין עסקי, או נכסים ווירטואליים של בעלך עשויים להיות שווים מיליונים. אם בן זוגך הקים עסק מצליח במהלך הנישואין, גם המוניטין שנצבר לעסק הוא נכס משותף. אי-הכללת שווי המוניטין בהערכת הנכסים תפגע באופן משמעותי בחלקך.

טעויות רגשיות והתנהגותיות

  1. לקיחת הגירושים באופן אישי מדי: גירושים מערבים אמוציות רבות, אך התנהלות המונעת כולה מרגשות (כעס, נקמה, עצב) עלולה להוביל אותך להחלטות שגויות שלא יקדמו אותך בהליכי הגירושין ואף יעלו לך ביוקר.
    • למה זו טעות? כשאת מונעת מכעס ונקמה, את עלולה לדרוש דרישות לא ריאליות, לסרב לפשרות הוגנות או לפעול באופן שיפגע בך בסופו של דבר. קבלת החלטות מתוך שקט וראייה מפוכחת היא קריטית בהליך הגירושין.
  2. שימוש בילדים ככלי מיקוח: ניסיון לנצל את הילדים לטובת השגת יתרונות כלכליים עלול לפגוע בהם ובסופו של דבר להזיק גם לך.
    • למה זו טעות? בתי המשפט רואים בחומרה רבה שימוש בילדים כ"קלף מיקוח" בין ההורים. הדבר פוגע אנושות בילדים, ומעבר לכך, יכול להוביל לפסיקות לרעתך בענייני משמורת, הסדרי ראיה ואפילו מזונות.
  3. שיתוף יתר ברשתות חברתיות: פרסום מידע אישי, תלונות או האשמות ברשתות חברתיות.
    • למה זו טעות? כל מה שאת מפרסמת יכול לשמש נגדך בבית המשפט. תלונות על בן זוגך, התרברבות ברכישות חדשות או אפילו תמונות חופשה "חוגגות" עלולות לשמש כראיות לפגוע באמינותך או בטענותייך הכלכליות.
  4. הזנחת הבריאות הנפשית והפיזית: תהליך הגירושים שוחק. הזנחה עצמית עלולה להשפיע על יכולת קבלת ההחלטות שלך ועל יכולת ההתמודדות הכללית.
    • למה זו טעות? כדי לקבל החלטות מושכלות ולעמוד בלחצים, את חייבת להיות חזקה – פיזית ונפשית. תמיכה מקצועית, פעילות גופנית, תזונה נכונה ותמיכה מעורך הדין שלך הן חיוניות בתקופה זו.
  5. כניסה למערכת יחסים חדשה מוקדם מדי: מערכת יחסים חדשה בזמן הגירושים עלולה לסבך את המצב, להוסיף מתח ולהשפיע על התביעות הכלכליות שלך. בכל מקרה, אם יש לך כזו – דאגי להצניע אותה מעיני כל.
    • למה זו טעות?  אם זה יוכח את תפסידי את כתובתך. בעלך יכול לטעון שאת מקבלת תמיכה כלכלית מבן זוגך החדש, דבר שיכול להשפיע על גובה המזונות שייפסקו לך ו/או לילדייך. בנוסף, זה יכול ליצור מתחים מיותרים עם בעלך, ולסבך את המו"מ.
  6. חוסר סבלנות ורצון לדלג על שלבים: תהליכים משפטיים לוקחים זמן. חוסר סבלנות עלול להוביל לוויתורים מיותרים.
    • למה זו טעות? תביעות גירושים, במיוחד מורכבות, כוללות שלבים כמו גילוי מסמכים, חקירות, חוות דעת מומחים ומו"מ. ניסיון לזרז תהליכים עלול לגרום לך להחמיץ פרטים חשובים או לוותר על זכויות, רק כדי "לסיים עם זה".
  7. שמירה על סודות או הסתרת מידע מעורך הדין:  אי-גילוי נאות של כלל המידע הרלוונטי לעורך הדין שלך, משחק בצורה קשה לרעתך. גם אם יש בעיות בהתנהלותך – עורך דין גירושין חכם יוכל לייעץ לך איך להתמודד עם מצבים כאלו ואף לעיתים למנף זאת לטובתך.
    • למה זו טעות? עורך הדין שלך זקוק לכל הפרטים – גם אם הם אינם נוחים לך – כדי לבנות אסטרטגיית גירושין חזקה שתחזיק מעמד עד תום ההליכים. מידע שאת מסתירה עלול להתגלות מאוחר יותר בבית המשפט ולפגוע אנושות בתיק שלך ובאמינותך.

טעויות אסטרטגיות ארוכות טווח בגירושין

  1. היעדר תכנון כלכלי לעתיד: גם אם תקבלי סכום כסף משמעותי, חשוב שתתכנני את עתידך הכלכלי, כולל השקעות, ניהול תקציב וכיוצ"ב.
    • למה זו טעות? סכומי כסף גדולים יכולים להתפוגג במהירות ללא ניהול נכון. חשוב שתתייעצי עם יועץ שיעזור לך לבנות תכנית ארוכת טווח שתבטיח את יציבותך הכלכלית.
  2. הישארות בדירה משותפת שלא לצורך:  במקרים מסוימים, הישארות בדירה משותפת למשך זמן רב לאחר הגירושים עלולה ליצור בעיות כלכליות ואישיות עבורך ואף לחיובך בתשלום דמי שכירות לבעלך.
    • למה זו טעות? זה יכול למנוע ממך עצמאות רגשית ופיזית, ולעכב את ההתקדמות שלך. בנוסף, זו עלולה להיות גם הוצאה כלכלית לא יעילה אם הבית גדול מדי או יקר מדי עבורך לבד. לא אחת ניתן לחייב אותך במחצית דמי השכירות הזקופים לטובת בעלך או גרושך.
  3. חוסר התמקדות בבניית חיים חדשים: התעסקות יתר בעבר ובכעסים עלולה למנוע ממך התקדמות ובניית חיים עצמאיים ומספקים.
    • למה זו טעות? גירושים הם הזדמנות לבנות חיים חדשים ולצאת לעתיד טוב יותר. אם תשקעי בכעס ובתסכול, תתקשי להתקדם, לפתח קריירה חדשה, ליצור קשרים חברתיים או למצוא שקט נפשי.
  4. אי-שמירה על תיעוד:אי-שמירה על כל המסמכים הרלוונטיים, ההתכתבויות עם בעלך ואחרים ומידע אחר שברשותך.
    • למה זו טעות? בתיק גירושים מורכב, כל פיסת מידע יכולה להיות קריטית עבורך – תלושי שכר, דוחות בנק, הודעות דוא"ל, תמונות, הקלטות ומה לא. שמרי על הכל מסודר ונגיש, כי זה עשוי לשמש כראיה לטובתך.
  5. הערכת חסר של קשיי ההסתגלות לחיים חדשים: גם לאחר קבלת הסכם גירושים הוגן, ישנה תקופת הסתגלות למציאות כלכלית וחברתית חדשה. אל תזלזלי בכך. הכיני את עצמך לימים אלו.
    • למה זו טעות? המציאות הכלכלית שלך יכולה להשתנות באופן דרמטי, גם אם את מקבלת סכום כסף גדול. התכונני לשינויים בהרגלי הצריכה, לניהול עצמאי של ענייני כספים, לבניית שגרה חדשה, ואולי לחיים עם בן זוג חדש.
  6. ויתור על מזונות אישה ומדור ספציפי : במקרים מסוימים, את זכאית למזונות אישה ו/או למדור ספציפי. ויתור עליהם מתוך רצון לסיים את הגירושים במהירות הוא טעות, שכן אינך יודעת בוודאות מה תהיינה התוצאות הכלכליות של הגירושין.
    • למה זו טעות? מזונות אישה ומדור ספציפי נועדו להבטיח את רמת חייך בתקופת ניהול הליכי הגירושים ועד הסכם גירושין כולל או פסק הדין בתיקי בגירושין שלך. ויתור עליהם עלול להשאיר אותך ללא מקור הכנסה מספק בתקופה רגישה זו.
  7. התעלמות מנושאי ביטוח ופנסיה: עלייך לוודא שנושאי הביטוחים והפנסיות מטופלים כהלכה וכי קיימת המשכיות בכיסויים אלו עבורך, בייחוד במצבך החדש.
    • למה זו טעות? זכויות פנסיוניות שנצברו במהלך הנישואין הן רכוש משותף. אי-טיפול נכון בהן עלול לפגוע בביטחונך הכלכלי לעתיד, במיוחד בגיל מבוגר או במקרה של אובדן כושר עבודה.
  8. אי-הבנת השלכות המס על חלקך ברכוש המשותף: סכומי כסף גדולים שנכנסים לחשבונך כתוצאה מחלוקת רכוש בגירושין עלולים לגרור חבויות מס משמעותיות. חוסר הבנה בתחום זה עלול להיות יקר עבורך.
    • למה זו טעות? רווחי הון, משיכת כספים מקרנות פנסיה או מכירת נכסים יכולים להיות כפופים למיסוי. התייעצי עם רואה חשבון, יועץ מס או עורך הדין שלך, כדי למנוע הפתעות לא נעימות ולתכנן את ניצול הכספים בצורה יעילה.
  9. תלות בבן הזוג לשעבר: גם לאחר הגירושים, אל תותרי על עצמאות מלאה. הימנעי מתלות בבן הזוג לשעבר בעניינים שונים.
    • למה זו טעות? תלות ממשיכה קשר רגשי ותפקודי עם גרושך עלול למנוע ממך להתקדם. בין אם זו תלות כלכלית, תלות בקבלת החלטות או תלות רגשית זה פוגע במסע שלך לעתיד טוב יותר – שאפי לעצמאות רגשית וכלכלית מלאה.
  10. ויתור על חלוקת זכויות פנסיוניות וסוציאליות: בעת חלוקת הרכוש, חשוב שתביני שזכויות פנסיוניות, קופות גמל, קרנות השתלמות ויתר הזכויות הסוציאליות נלקחות בחשבון ומחולקות כראוי. וויתור על סכומים שמגיעים לך על פי חוק מסכן את עתידך הכלכלי.
    • למה זו טעות? זכויות אלה מהוות לעיתים את הנכס המשמעותי ביותר שנצבר במהלך הנישואין. אי-הכללתן או ויתור עליהן עלול להותיר אותך ללא ביטחון כלכלי משמעותי. 

לסיכום

תהליך גירושים מגבר חזק ומצליח דורש ממך היערכות רצינית, חשיבה אסטרטגית, ובעיקר – ליווי מקצועי צמוד של עורך דין גירושין, יועצים פיננסיים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי. הימנעות מטעויות אלו יכולה להבטיח לך עתיד כלכלי יציב ובטוח יותר, ויכולת לבנות חיים חדשים ומרגשים ביום שלאחר הגירושין.

תמונה של על מחבר המאמר: עו"ד אברהם עזריאלנט
על מחבר המאמר: עו"ד אברהם עזריאלנט

עו"ד אברהם עזריאלנט הוא מייסד ומנהל של חברת עורכי דין עזריאלנט לישראל, המתמחה בדיני משפחה וגירושין מזה כשלושה עשורים. באמתחתו השכלה גבוהה, ידע רב וניסיון עשיר בכלכלה, ניהול, טכנולוגיה והייטק וכן שני תארים במשפטים. התמחותו העיקרית של עו"ד עזריאלנט היא בייצוג נשים המתגרשות ממנהלים, עצמאים, יזמי הייטק, אנשי הייטק, בעלי עסקים, בעלי מקצוע חופשי, בעלי נכסים ודומיהם, המבוססת על הידע והניסיון שצבר בייצוג גברים אלו. עו"ד עזריאלנט פועל בגישה הוליסטית, המשלבת היבטים משפטיים, כלכליים ואנושיים להשגת תוצאות מעל הציפיות.

טיפים למתגרשים

נושאי גירושין

גירושין מיוחדים

מידע נוסף

דילוג לתוכן