אם אתם עומדים להתגרש בקרוב מאחד מהמפורטים לעיל נראה שאתם בבעיה רצינית, ובאותה עת ניצבים אל מול הזדמנות מפתיעה.
האתגר האמיתי בגירושים ממנהלים, בעלי עסקים, אנשי הייטק, עצמאיים וכו' הוא בעיקר אתגר כלכלי. בנושאי המשמורת והסדרי הראייה אין הבדל של ממש מגירושים אחרים. האתגר הכלכלי מורכב מדרך חלוקת הרכוש שצברתם בנישואין, מגובה מזונות הילדים ולעיתים מגובה מזונות האישה.
האתגרים
בנושא חלוקת הרכוש בגירושין מאנשים בכירים אלו ישנם כמה אתגרים:
- לגלות את כל פריטי הרכוש הממשי והלא ממשי, לרבות רכוש שלכאורה סמוי מן העין. מרבית המתגרשים לא מכירים את כל פריטי הרכוש של הצד השני. מקל וחומר המתגרשים מאנשים אלו. חלק מפריטי הרכוש המשותף ניתנים לגילוי באמצעות מסמכים המצויים בבית, חלק באמצעות ידע מהתקופה שהיחסים היו טובים, חלק מבחינת הנתונים הגלויים על ידי מקצוענים וחלק לא יתגלו לעולם.
- להבין את משמעות ההכנסות של בן הזוג – כיוון שמנהלים, בעלי עסקים, עצמאיים ודומיהם קובעים לעצמם את השכר הפורמלי, תלוש השכר לא מבטא את ההכנסות האמיתיות. לפעמים, הטבות כגון: אופציות ומניות, בונוס שנתי, חשבון הוצאות פתוח, רכב צמוד ועוד מהווים את מרבית ההשתכרות האמיתית
- גם אם יש לך את כל הנתונים הגולמיים, אין לך כלים להסיק מהם את המסקנות שיקדמו את עניינך – יתכן שהעסק של בן זוגך מרוויח מיליונים, אך אלו מוצאים לטובת בן הזוג בעיקר כהוצאות שמופחתות משורת הרווח. יתכן שהשכר וההטבות של בן זוגך מהווים נכסי קריירה משמעותיים. יתכן שמיד לאחר הסכם הגירושין יסתבר שהיה כבר מסוכם אקזיט שמן ורחמנא ליצלן, אולי כספים על עבודות נוספות ו/או כספי שוחד מועלמים. ככלל, הפתרון הוא לבקש מבית המשפט או בית הדין צו לגילוי מסמכים ו/או למנות מומחה כלכלי שיבחן נתונים אלו.
- אחרי הבירור העובדתי עולה השאלה המשפטית מה מגיע לך? האם את/ה שותפים למלוא ערך הנכסים שיתגלו? האם בשל קיום נכסים שלא התגלו, או מסיבה אחרת, מגיע לך יותר ממחצית הרכוש המשותף? האם יש דרך טובה להכריח את הצד השני לתת לך את מלוא חלקך – שאלות אלו ואחרות הן לפתחו של עורך הדין לענייני גירושין שמייצג אותך.
ההזדמנות המפתיעה היא שאם תתפסו את בן הזוג מנסה להטעות אתכם, משמעותית, תוכלו לדרוש חלוקה לא שווה לטובתכם, כפיצוי על הרכוש שהועלם, לפי סעיף 8.2 לחוק יחסי ממון.
לקריאה נוספת:
- סודות הגירושין של מנהלים ושל בכירים במשק
- כיצד למנוע מעסקך להתרסק בגירושין
- גירושי הייטק – יזמים, בכירים ועובדים בתעשיית ההייטק
- חלוקת רכוש בגירושין – שיטות חלוקת הרכוש הממשי, הלא ממשי והכספים
לסיכום
אם בן זוגך הוא מנהל, בעל עסקים, איש הייטק, עצמאי ובעל רכוש עדיף לפנות מיידית, ועוד טרם פתיחת ההליכים, ליועץ גירושים מומחה, עם כשירות כלכלית, משפטית, מנהלית, הייטק ועוד.