פסקי דין בנושא גירושין של אנשי הייטק

המאמר סוקר שלושה פסקי דין בתחום דיני המשפחה העוסקים בנכסים פיננסיים בהליכי גירושין. בית המשפט הורה על עיקול זמני של אופציות הייטק שנותרו על שם אישה שמימשה אופציות ללא ידיעת בעלה לשעבר; דחה תביעה להפחתת מזונות של איש הייטק למרות הרחבת הסדרי שהות והולדת ילד נוסף; וקבע כי מניות בחברה משפחתית שהוענקו לבעל הינן תגמול על עבודתו ולא מתנה, ולכן הן נכס בר-איזון שהאישה זכאית למחצית משוויו.

כל הפניות תשמרנה בסודיות מלאה!

תמונה של עו"ד עזריאלנט אברהם
עו"ד עזריאלנט אברהם

עו"ד אברהם עזריאלנט הוא מייסד ומנהל של חברת עורכי דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין למעלה מ-27 שנים, עם רקע בכלכלה, ניהול וטכנולוגיה. הוא מתמחה בייצוג לקוחות בעלי נכסים משמעותיים, תוך שילוב גישה הוליסטית המשלבת היבטים משפטיים, כלכליים ואנושיים להשגת תוצאות מיטביות.

תוכן עניינים

מקרה 1: עיקול אופציות שמומשו ללא ידיעת הבעל

הצדדים חתמו על הסכם גירושין שאושר על ידי ביהמ"ש. במסגרת הסכם זה נקבע כיצד יחולקו בין הצדדים האופציות שקיבלה האישה במסגרת עבודתה כסמנכ"לית בחברת הייטק והבשילו.

הבעל הגיש תביעה נגד האם וטען כי האישה הפרה את חובת הנאמנות שיש לה כלפיו בעניין זכויותיו באופציות, שכן היא מימשה, ללא שיידעה אותו על כך, חלק מהאופציות שהבשילו ושלשלה לכיסה את התמורה בסך של 1,695,280 ₪.

החלטת בית המשפט בבקשה לעיקול זמני

במסגרת תביעתו של הבעל, הוא הגיש בקשה למתן צו זמני לעיקול הכספים המצויים בחשבונות הבנק של האישה ועל האופציות שנותרו על שמה בחברה.

כב' ביהמ"ש קבע כי לאור כך שלא ניתן לקבוע כי מדובר בתביעת סרק, שכן יש לברר את מהות האופציות שמומשו – "… בשלב ראשוני זה לא ניתן לקבוע נחרצות כי מדובר בתובענת סרק. ניכר, בשים לב לטיב הטענות ההדדיות, כי התובענה מעוררות שאלות שיש לדון בהן ולכן, לא ניתן לשלול קיומן של ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת תביעה כדרוש לצורך מתן סעד זמני, שכאמור עוצמתן שונה מאלה הנדרשות בהליך העיקרי. לפיכך, לאחר בחינת הטענות, התובענה חוצה את הרף הלכאורי הנדרש לשלב הסעד הזמני".

מקרה 2: דחיית תביעה להפחתת דמי מזונות

במסגרת גירושי הצדדים, הם חתמו על הסכם גירושין כולל אשר אושר על ידי ביהמ"ש. במסגרת הסכם זה, נקבעו הסדרי השהייה של בתם בת ה-7 של הצדדים ומזונותיה.

הרחבת הסדרי השהות ללא שינוי במזונות

פחות משנה לאחר אישור הסכם הגירושין, האם הגישה בקשה ליישוב סכסוך בביהמ"ש לענייני משפחה, שבעקבותיה הצדדים הגיעו להסכמות חדשות לפיהן הסדרי השהות של הילדה עם האב יורחבו. הסכמות אלו אושרו גם הן על ידי ביהמ"ש.

עתירת האב להפחתת מזונות

כשנתיים לאחר מכן, האב עתר להפחתת דמי מזונות הקטינה. האב טען כי התקיים שינוי נסיבות מהותי וזאת לאור הרחבת הסדרי השהות של הבת עמו ולאור כך שמצבו הכלכלי הורע, בעוד של האם השתפר משמעותית.

נימוקי בית המשפט לדחיית התביעה

כב' ביהמ"ש קבע כי בעת אישור ההסכם המתוקן, הצדדים הסכימו מפורשות כי לא יחול כל שינוי במזונות הקטינה.

עוד נקבע כי הולדת ילד נוסף אינה מהווה כשלעצמה שינוי נסיבות. נקבע כי במקרה דנן במקביל להיוולדו של הבן אין שינוי נסיבות משמעותי לרעה ביכולת ההשתכרות ו/או בהכנסות האב ו/או הכנסות התא המשפחתי, ומשכך אין לראות לעניין זה שינוי נסיבות מהותי המצדיק את הפחתת המזונות.

מקרה 3: איזון מניות בחברה משפחתית

מדובר בזוג שהתגרש לאחר נישואים ארוכים. בין היתר, האישה הגישה תביעה רכושית נגד הבעל, בה עתרה לאיזון כלל משאבי הצדדים, לרבות מניות שהחזיק הנתבע בחברה השייכת למשפחתו ושווין הוערך ב-1,327,000 ₪.

טענות הצדדים לגבי המניות

לטענת הבעל, מניות החברה הוענקו לו על ידי הוריו במתנה, ומשכך, בהתאם לדין, אין לאזן את שווין.

האישה טענה כי מניות החברה הוענקו לו כגמול על עבודתו והשקעתו בחברה במהלך החיים המשותפים, ומשכך היא זכאית למחצית שווין.

הכרעת בית המשפט בנושא המניות

כב' ביהמ"ש פסק כי מכתבי הטענות של הצדדים, מעדויות וחקירתם של הצדדים ושל אביו של הבעל, עולה כי המניות הוקצו לנתבע "כגמול על עבודתו בחברה וצפיית פני עתיד בכל הנוגע לתפקידו ולא 'כפעולה הנעשית בתוך המשפחה'". משכך, נקבע כי יש להתייחס למניות כמניות שהוקצו לו מכוח עבודתו בחברה כנכס הוני בר איזון והאישה זכאית למחצית שווין נכון למועד הקרע.

דחיית טענת המוניטין ונכסי הקריירה

לעניין המוניטין ונכסי הקריירה של הבעל, כב' ביהמ"ש קבע כי האישה לא הוכיחה כי הנתבע צבר מוניטין אישי ולא ביקשה למנות מומחה לצורך הערכת שווי המוניטין, ככל שקיים.

נשמח לשמוע מה דעתכם על המאמר:

אהבתם את התוכן? בטוח תאהבו גם את:

דילוג לתוכן